11 Nisan 2013 Perşembe

Yeter ki iste

Başlık Deepak Chopra nın kitabına ait. Kişisel gelişim kitabı. Hayata dair, farkındalıklarla ilgili güzel bir kitap. Henüz kitabın ortalarındayım, şimdilik güzel gidiyor.
Dün gece uyumadan önce kitaptan birkaç sayfa okumak istedim. Tesadüfleri anlatan bir bölümdü.
Aslında tesadüflerin zaman kavramında bizim yorumladığımız biçimde olmadığını söylüyor yazar.
Yaşadığımız tüm tesadüf diye belirttiğimiz olayların aslında niyet ve hedeflerimize giden yolda bizim istediğimiz adımlar olduğunu belirtmiş. Zihin va zaman kurgusu ile biz bunları tesadüf olarak yorumluyor ve yolumuza devam ediyoruz. Aslında gerçekleşen tesadüfler içten içe bizim istediğimiz olaylar.
Çoğu kişisel gelişim kitabında hep 'ANI 'yaşayın der. Geçmiş ve gelecek yoktur,  şu anı yaşayın der. Ben hep evet der geçerdim bu cümlenin üzerinden. Zihnim onaylar ama yüreğim pek geçit vermezdi. Sonradan, daha doğrusu dün gece farkettim.
Birey olarak aslında farkında olmasak da  kendi senaryolarımızı yaşıyoruz. Geçmiş ve gelecek zihnimizde aslında, onları inşa edip yaşayan biziz. Yani ben şu anda, herhangi bir olayla ilgili gelecekte ne olur endişesi taşıyorsam set çekiyorum önüme.Ya da geçmişte şöyle olmuştu dersem de aynı şekilde set çekmiş oluyorum. Düşüncemi ve bakış açımı değiştirirsem aslında bir nevi geleceğimi de değiştirmiş oluyorum.
Olumlu düşünce hep önemli derler ya, bu aslında psikolojideki duygu, düşünce, davranış denklemini getiriyor aklıma ilkin. Duygumu değiştirdiğimde, düşümcem değişiyor, düşüncemi değiştirdiğimde de şu anda yaşadığım olaya bakış açımı değiştiriyorum, bu da otomatikman aslında ilerde atacağım adımlarımı yani geleceğimi de değiştiriyor.
Geleceğimizi inşa etmemiz bizim elimizde aslında. O muazzam güç içimizde, kendimizde. Ben de dahil herkes bu gücü dışarıda arıyor, hakikat o güzelim yüreklerimizde.
Bu durumda sorulacak en güzel soru: Ne istiyorsunuz? Gerçekten ne istiyorsunuz?
Şu anda nerede ne yapmak istiyorsunuz? Mutlu musunuz yaşadığınız andan, yerden veya kişilerden? Yoksa daimi şikayetçiler kervanına katılanlardan mısınız?
İçinizdeki gücün farkına varıp birşeyleri değiştirme vakti gelmedi mi? Yeter ki isteyin.

2 yorum:

Muruvvet Zeytinoğlu dedi ki...

Merhabalar,

Nede güzel anlatmışsınız bende dün gece ve bugün bu konuyu dusunuyordum.Ve birtakım olaylar arka arkaya gelmey basladı onume ve bu gelen çok önemli fırsatları yaşamak ve hayatıma yaymak istiyorum. Ve diliyorum ki dileklerim mutluluk ve güzellikler ile gelsin hayatıma :)

Sevgiler,

Unknown dedi ki...

teşekkürler:))