28 Mart 2014 Cuma

Babama mektup

Sevgili baba,
Sen aramızdan ayrılalı yarın tam 40 gün oluyor.40 koca gün sesini duyamadan seni öpüp koklayamadan geçti.Ve geçecek.Sen yokken neler oldu özetliyeyim istedim.
Annem gözle görülür bir şekilde yaşlandı, aslında çöktü desem daha doğru olur. Gözlerinin yanındaki kırışıklıklara 1 ayda yenileri eklendi. Alışamadı yokluğuna. Alışmak da istemiyor aslında.Sağlığı daha iyi ,merak etmeyesin.
Abim senin gibi duygularını belli edemeyen biri. Saklıyor hep, metanetli durmaya çalışıyor. Ama her gün mezarına geliyor, yokluğunu en acımasız şekilde hissedip belli etmiyor. Geçenlerde  babamı çok özlüyorum dedi. Gittim sarıldım, sevgim ısıtır belki kalbini diye.Yerini tutamam belki ama bilsin istedim onu seven bir kardeşi var diye.
Ablama gelince o da herkes gibi çok özlüyor seni.Özledikçe yazıya veriyor kendini, kimselere gösteremediği iç dünyasını kağıtlara döküyor.
Torunlar küçük daha, cennete gitti dedem diyorlar, o kadar eminler ki , özlüyorlar ama belli etmiyorlar, gerçeği en saf hali ile kabul edenler onlar aslında.
Ülke gündemine gelince, tahmin ettiğin üzre tüm pislikler yolsuzluklar su üstüne çıkıyor, hem de çirkin bir şekilde, ülkece depresyona girdik babacığım, Allah sonumuzu hayır etsin.
Peki kızım ya sen nasılsın benim yokluğumda dediğini duyar gibiyim, bu satırları yazarken gözlerimin dolu olmasından anlamışsındır. Ben daha iyiyim babacığım, bir yumru gelip otursa da boğazıma, kabulleniyorum yokluğunu yavaş yavaş.Özlüyorum çok seni, en çok da Kızım deyişini .
İçim o kadar rahat ki, öyle güzel şeyler öğretmişsin ki bana. Söylemesen de belli etmesen de sevgini, duruşunla hep arkamda olduğunu hissettim ben.Sonsuz güvenin hep gururlandırdı beni. Dürüstlüğün ne güzel bir erdem olduğunu ve birey olmanın ne demek olduğunu senden öğrendim ben.
Rahat uyu babacım, o güzel yanaklarından öperim, nurlar içinde olasın,
Ben yine yazarım sana, arada rüyalarıma uğra olur mu, hasret gideririz,
Sevgiler

Seni çok seven ufak kızın Nesligül 

2 yorum:

Kitapkolik.Net dedi ki...

Allah rahmet eylesin.

İzniniz olursa yazınızı www.babam.net 'te yayınlamak istiyorum. İletişime geçerseniz sevinirim.

info@babam.net

Unknown dedi ki...

teşekkürler, yayınlayabilirsiniz,