11 Aralık 2018 Salı

Sahi kuşlar da cennete gider mi?


Minik kuşumuz Şapşiğimiz;
Avm'den seni alıp eve getirdiğimizde tarih 1 aralık Cumartesi 2018 idi.Özgün, sürprizimiz olan sana bayılmıştı.Tüm kafesin içine, satıcı elini soktuğunda tek hareket etmeyen sendin.Belliydi belki de hasta olduğun, satıcı her ne kadar tersini söylese de.Biz şapşikliğine vermiştik bu durumu.Gelmeden evimize, yerin yurdun adın hazırdı hep.
Eve getirdiğimizde sessizdin uzun bir süre.İlk gün yeme de suya da dokunmadın, biz de sana, ürkütmek istemedik.Tv'nin sesi kısıldı.Odaların kapıları kapandı, sen üşüme diye.
Kaldığın odada geceleri hafif ışık açıldı, yabancı hissetme kendini diye.
Sonra ertesi gün kafesini açtık, hiç dışarı çıkmadın, ya hasta idin ya da uçmayı bilmiyor bu dedik.Hani satıcı 2 aylık bebek olduğunu söylemişti ya .
Sen kaçtın kafeste, ben korktum, sonra Aygün seni ufak ufak alıştırdı, sonra kuş sesi dinlettik sana, depresyona girme diye.Sonra, içgüdüsel kalbimin üstüne koydum seni ,sıcaklık iyi gelir diye.
Sonra alıştın, kalbimize, avcumuza, sevgimize, tenimize.
Cici kuş dediğimizde tepki verdin, o ufacık odada birleştirdin hepimizi, gelecek planlarına dahil oldun, koca bir aile olduk, sevmeyi,karşılıksız sevmeyi yeniden hatırlattın bize.
O 40 gramlık bedeninde taşıdığın o minicik kalbin var ya , en büyük sevgiyi gösterdi bize.
Biz farketmedik ya da inanmak istemedik belki, hastaymışsın meğer, son günlerini bizimle sevgi içinde geçirmek istemişsin.
Gecenin on birinde veterinere korkarak gittiğimizde;söylediğimiz ilk şey biz acile insan getirdik hep, hayvan değil demiştik.
Veteriner de ne insan ne hayvan getirmeye gerek duymayın dedi.
Orada hafif canlandın, eve geldiğimizde can çekişmeye başladın, bizim gözlerimizden yaşlar boşalırken, senden nefes eksiliyordu, bekledik bekledik,içten içe suçladık kendimizi,
Ama biliyorum bazen gitmek gerekir, anlamazsın sebebini, ama gitmek gerekir,sen de gittin yavaşça.
Sahi kuşlar da cennete gider mi?
Gecenin ikisinde Aygün evin bahçesine gömdü seni, dayanamadı,bekleyemedi sabahı.
Ah be şapşiğim kısa da olsa iyi ki geldin hayatımıza , misafir oldun gönlümüze, gittiğin yerde sağlıklı mutlu haykırışların muabbetlerin olsun.
Seni seviyoruz.
11.12.2018 Salı sabahı.



2 yorum:

Unknown dedi ki...

O minicik kalp atışı var ya,hangi surette bedenlenirse bedenlensin, sevgiye dair atıyor,sevgiyi anlatıyor,sevgi saçıyor. Cennette elbette,salt sevginin olduğu yerde,onu bu kadar kısa sürede can bilen siz dostlarını bekliyor. Çünkü kalp atışlarında sevgiyi duyanlar, cennetin taliplileridir. Size o minicik yürekten müjde olsun.
Ağlattın beni akşam akşam,e bu da bana rahmetten olsun.

Unknown dedi ki...

Canım teşekkürler